Răsfoiți lista companiilor, filtrați-le și aflați mai multe despre produsele și serviciile lor. Informații detaliate sunt disponibile dacă faceți clic pe butonul Vezi mai mult.
Unison is a fully plant based delivery & bistro situated in the central area of Romania’s capital, Bucharest.
Our healthy and colorful menu is inspired from many international dishes and we also add the original touch of our well-known vegan Chefs.
In a cozy atmosphere inside the Bistro or with a cool breeze on the terrace, Unison is a great place to eat, drink and hang out with your loved ones.
We show up when FOOD meets LOVE.
We consider that it’s all about the life in our food and the food in our life. This is one of the major ignored key of a fulfilled life.
Our story begins inside the family and continues with YOU.
Pe cand Alexandra era insarcinata cu Sara, viitorul tata, Alex, “intamplator” lucra in industria alimentara deja de patru ani. Intamplator se ocupa chiar de productia de preparate de tip “ready-meal” pe care le gasim la tot pasul in magazine. Si la fel de intamplator avusese oportunitatea sa mearga in sectii de procesare a carnii (de unde vin toate preparatele de tip mezeluri) si ca tacamul sa fie complet a vizitat si sectie de procesare a produselor lactate, toate completand o experienta care i-a schimbat viata complet.
Crescut cu “mananca bucatita, lasa restul, sau, mananca din ciorba carnita si lasa legumele, ajunsesem sa mananc carne la orice masa si ce nu avea carne, nu mancam pentru ca nu era de mine.”. La inceptul activitatii in departamentul de calitate al sectiei de productie, mi se parea ca am ajuns in locul potrivit: carne din plin, preparate frumoase, aspectoase si foarte gustoase si mai mult de atat in fisa postului trebuia sa gust din toate. Ce mai bucurie: pui sanghai, gratar de purcel, piept de pui la gratar, aripioare picante, snitel de porc, toate fragede, calde, frumos rumenite, ti se topesc in gura.
Si desi in timpul facultatii putea sa jure ca nu va activa niciodata in acest domeniu, facultatea de control si expertiza a produselor alimentare impreuna cu masteratul in managementul calitatii, l-au determinat pe Alex sa fie tot mai atent la ce mananca si cum sunt procesate, ambalate, pastrate produsele alimentare.
Intamplarea continua insa cu mult promovata Vinerea Neagra, care ii aduce lui Alex in maini cartea care i-a schimbat intreaga paradigma despre alimentatie, in ciuda studiului si experientei de peste 8 ani de zile in industria alimentara romneasca: “Studiul China”, “Studiul care poate fi considerat Grand-Prix-ul in epidemiologie – New York Times”.
Si cum nimic nu este intamplator, povestea noastra se contureaza pe de o parte datorita acestei schimbari brutale a intregii sale realitati cu privire la alimentatie si mai ales la alimentatia sanatoasa si de cealalta parte datorita motivatiei puternice a lui Alex de a-i oferi propriul exemplu, viitoarei sale fiice, Sara.
Astftel, a inceput sa-i incolteasca in minte si sa se contureze ideea a ceva nou, unic si inovativ in Romania: mancare sanatoasa, de origine vegetala, foarte gustoasa si servita rapid. Si cum ideea era noua si unica pe piata, lui Vlad, coleg si bun prieten din liceu ii surade ideea de a se implica in noul proiect.
Asa se face ca in anul 2015 ia nastere proiectul Sara Green, care la doar cateva luni de la deschidere primeste si premiul special “Pentru cea mai buna idee vegetariana” titlul si onoarea de a fi “Primul Fast Food Veg din Romania”, acordat de Asociatia Vegetarienilor din Romania
Iar premiul ne-a oferit increderea ca suntem pe drumul cel bun si ca de aici abia incepe cu adevarat jocul.
Iar timpul ne-a confirmat ceea ce a spus odata Hipocrate: „Există, într-adevăr, două lucruri: să ştii şi să crezi că ştii. A şti înseamnă ştiinţă. A crede că ştii este ignoranţă”. De aceea, scopul nostru, al intregii echipe Sara Green este să vă arătam ceea ce noi am ajuns să ştim din interiorul industriei alimentare, sa disecam si sa divizam, sa analizam si apoi sa recream totul in modul nostru propriu: sa cream produse sanatoase, curate (fara aditivi alimentari, conservanti, coloranti, etc), foarte gustoase si mai ales pregatite cu dragoste, ca pentru copilul nostru, din materii prime de origine vegetala.
Astfel, prin proiectul nostru, “Sara Green”, am intentionat sa aducem pepiata un concept revolutionar: o imbinare perfecta intre nutritive si placerea gustului: “Health made tasty” (imi place ideea de sanatate – mancare sanatoasa- facuta/transformata in gustoasa si placuta).
Insa noi ne dorim mai mult: sa ii ajutam pe toti oamenii care isi doresc sa produca o schimbare (la orice nivel ar fi aceasta) sa inceapa cu ei insisi: sa isi schimbe obiceiurile alimentare, sa invete cum sa se alimenteze corespunzator si mai ales cum sa nu faca concesii de la placerea gustului.
În centrul Bucureștiului unde lumea este mereu în mișcare și grăbită, acum Level Up și-a deschis porțile și te invită să testezi formidabilul concept de Fast Food proaspăt, sănătos, bazat pe plante și hrană vie.
Propunem ca aici să fie locul unde toți pot încerca faimoasele alimente de tip fast-food, precum burger sau pizza în varianta complet vegetală.
Produsele noastre sunt toate de post și încercăm ca totul să fie cât mai etic și sănătos, chiar dacă oferim mâncare de tip fast-food. Pregătim într-un timp scurt niște preparate sănătoase și delicioase pentru desfătarea ta culinară. Din oferta noastră fac parte rețete perfectate de echipa Level Up pe parcursul multor luni de încercări, degustări și ajustări.
Next Level Burger-ul este mândria noastră, primul produs din seria “veganizăm orice rețetă”. Este făcut special folosind ingrediente în proporție ideală,reușind să replicăm chick’n nugget-ul fără chicken, gustul acela de care mulți nu vor să se despartă.
Dacă ești un bucureștean tihnit te invităm să te delectezi cu Be Yourself Coffee creată cu lapte vegetal (cocos, migdale sau soia) și servită într-o atmosferă cozy.
Prăjiturile și alte deserturi apetisante întregesc experiența de gust și texturi, alături de sucurile proaspăt stoarse din fructe și frunze verzi. Acestea și multe alte surprize delicioase te așteaptă în locația noastră din strada Sfânta Vineri nr. 10.
Bistro with fresh food, drinks, terace and good vibe.
Located on the most famous and full of history boulevard in Bucharest Calea Victoriei.
All ingredients used are natural, without artificial preservatives or frozen products (excluding ice cream :)).
Pentru ca meriti ce e mai bun, am creat pentru tine Sublimmme, deserturi fara zahar, fara gluten, fara lactate, fara aditivi.
Realizeaza cu pasiune cele mai alese produse manufacturate pentru a te bucura de placerea dulciurilor sanatoase si iti ofera o explozie de gusturi pentru care esti gata sa exclami: mmm… sublim!
Turkish traditional vegan cuisine.
CE ESTE ÇİĞKÖFTE? 🤔
Çiğköfte este un preparat culinar tradițional turcesc, cu o istorie de 4000 de ani, pregătit din bulgur, isot (un tip special de piper), sos, ceapă, usturoi, nucă și peste 25 de tipuri diferite de condimente frământate. Se consumă fără să fie gătit la foc.
În ultimii 20 de ani, în urma unui proces de cercetare, comercianții au început să vândă acest preparat fără carne, în lipie, în marile lanțuri de fast-food-uri. Pornind de aici, çiğköfte a ajuns să fie cel mai sănătos, cel mai ieftin și cel mai îndrăgit preparat de tip street-food din Turcia.
Această tendință s-a răspândit cu mare rapiditate în țări europene precum Germania și Austria, mai apoi în America și în China, dar și în multe alte state, prin deschiderea a sute de lanțuri de magazine.
Çiğköfte este un aliment foarte bogat în vitamine și minerale datorită ingredientelor sale, bulgur, nucă și condimente, toate preparate fără foc.
Cele 10 beneficii ale acestui preparat sunt:
– REDUCE COLESTEROLUL Vitaminele E și C care se găsesc în ardeiul roșu sunt eficiente în scăderea colesterolului rău. Fulgii de ardei roșu iute conțin de trei ori mai multă vitamină C. De asemenea, nucile contribuie la fuidizarea sângelui și ajută la ridicarea valorilor colesterolului bun, împiedicând înfundarea vaselor de sânge.
– ESTE UN PUTERNIC ANTIOXIDANT – În ardeiul iute roșu se găsesc compuși fenolici antioxidanți care sunt benefici pentru inimă și scad riscurile unui atac de cord. În același timp, nuca, datorită proprietăților sale antioxidante, poate întârzia sau diminua evoluția unor boli grave precum Parkinson sau Alzheimer, afecțiuni care afectează sistemul circulator și nervos. Nucile conțin, pe lângă câteva enzime cu rol antioxidant, și mangan și cupru.
– APARA ÎMPOTRIVA CANCERULUI – Licopenul, substanța care se găsește în culoarea roșie a ardeiului roșu, previne cancerul de colon, uter și prostată. Licopenul este substanța care dă culoarea roșiei. Capsaicina din ardeiul iute roșu distruge celulele tumorale din prostată.
– ÎNTĂREȘTE IMUNITATEA – Pro vitamina A care se găsește în cantitate mare în ardeiul roșu întărește sistemul imunitar.
– APĂRĂ INIMA – L-arginina prezentă în nucă asigură elasticitatea și buna funcționare a vaselor de sânge. Acizii grași din nucă joacă un rol important în prevenirea bolilor de inimă. Iar bulgurul, un alt ingredient din çiğ köfte, nu cauzează dezechilibre în nivelul de glicemie al sângelui și influențează pozitiv sănătatea sistemului circulator.
– EFICIENT ÎN DEZVOLTAREA CREIERULUI – Nuca, ce se aseamănă din punctul de vedere al formei cu creierul, dezvoltă procesele gândirii. În cazul copiilor hiperactivi cu nivel scăzut de acid gras Omega-3 se urmărește legătura dintre acest nivel și dificutățile lor de învățare, de adaptare și cu dezechilibrele de somn. Nuca este deosebit de bogată în Omega-3, un acid gras care previne aceste probleme.
– AJUTĂ ÎN CURELE DE SLĂBIRE – Çiğköfte este un preparat foarte bogat în fibre, ajută la buna funcționare a sistemului digestiv. Pentru că alimentele bogate în fibre dau senzația de sațietate, preparatul nostru este benefic pentru persoanele care doresc să țină kilogramele sub control.
– CONȚINE ACID FOLIC – Pentru că în componența bulgurului intră și acidul folic, este indicat consumarea lui și de către femeile însărcinate. Acidul folic este important atât pentru mame, dar și pentru dezvoltarea normală a creierului bebelușilor.
– MEDICAMENT PENTRU GRIPĂ ȘI GUTURAI – Ardeiul iute roșu deschide căile respiratorii în caz de răceală sau guturai. Este eficient și în cazuri de gripă sau de bronșită.
– CREȘTE INSULINA – Nuca, ce intră în componența preparatului çiğköfte, creşte secreția de insulină, vitală pentru bolnavii de diabet.
Cea mai buna pizza din oras…Cel putin asa spun toti cei care au testat gustul autentic italienesc.
Pentru ca italienii o fac cel mai bine, am invatat de la ei. Framantam cu drag aluatul si folosim numai ingredient de calitate, pentru ca voi, consumatorii finali sa reveniti. Cea mai mare multumire a noastra este sa va revedem si va garantam ca nu vom schimba calitatea produselor noastre.
Va multumim!
”La Un Pai„ este un loc unde ne intalnim sa ne exprimam dragostea unul fata de celalalt, un loc unde exista sosuri, topping-uri si bucuria de a trai pe o planeta cu 🍟 si 🎼.”
Bere artizanala nepasteurizata. Romaneasca. Independenta.
La poalele Varfului Zaganu (1817 m) din muntii Carpati, in satul Maneciu-Ungureni, langa statiunea prahoveana Cheia se gaseste, Fabrica de Bere Buna, locul unde o mana de oameni priceputi produc berea locului – denumita Zaganu. Fabrica de bere buna este o mica berarie artizanala independenta, dintre putinele din tara, companie uninationala, nu multinationala, cu angajati putini, dar inimosi.
Ne mandrim sa spunem ca Fabrica de Bere Buna NU va produce milioane de hectolitri de bere.
Astfel, veti gasi Fabrica de Bere Buna in satul Maneciu-Ungureni, Comuna Maneciu, Judetul Prahova, pe drumul national 1A, la 15km de Valenii de Munte in directia Cheia/Brasov.
Momentan, fabrica nu se viziteaza, iar magazinul este temporar inchis, urmand sa fie deschis in curand.
VanFruct Coffee Shop With a Fresh Twist.
VanFruct is a concept coffee shop which borrows its free spirit, passion and wanderlust from a hippie van. It is a #Volkswagen Type 2a ‘71 fully refurbished into a fresh mobile bar. The fix location is on #Campineanu21.
We’re into healthy habits and our menu reflects that. We prepare specialty coffee and delicious homemade waffles, bio hot chocolate, silky smoothies and honest fresh juices. Whether you’re a worker or a learner, a runner or a wanderer, a local or a traveler, we’re most likely to have the right power-up for you!
Everything we serve is seasonal.
O afacere de familie – 🌱Vegan🌱 La Vegan Gourmet utilizăm rețete proprii și ingrediente 100% vegetale pentru a produce brânză vegană din nuci de caju, prin tehnici artizanale de fermentare.
Am construit această afacere de familie cu gândul de a le oferi celor interesați de o dietă echilibrată, o alternativă pur vegană la brânzeturile clasice. Toate acestea fără a-i împiedica să se bucure de gustul “cremos și sărătel” pe care îl iubesc. De aceea, brânzicile Vegan Gourmet sunt fermentate și maturate timp de câteva săptămâni într-un mediu cu umiditate și temperatură controlate.
Ambiția noastră este sa creăm o alternativă 100% vegană la brânză, fără niciun compromis la nivel de gust!
Rawckers s-a născut din dragoste pentru gustul de brânză, ca hrană sănătoasă, dar și din dragostea ce a unit cuplul raw vegan Ștefan & Marisha. Doi oameni pasionați și creativi, care și-au propus să aducă în premieră pe piața românească gustul adevărat de brânză, într-o formă vegană, care să aducă un plus de viață consumatorilor săi.
Neobișnuit de sănătoasă, ”brânza” are ca bază nuci de caju și migdale activate, culturi vegane și condimente atent selectate.
După îndelungi testări ale propriilor rețete, au apărut sortimente precum brânza cremoasă, brânza maturată, cea cu gust afumat, sau cu ierburi aromate, cu cărbune negru, ceapă, sau chilli. Iar pentru gurmanzii care doresc sa-și surpridă simțurile cu produse premium, există variantele vegane de Camembert și Blue Cheese.
Gusturile sunt așa cum nici nu se puteau visa. Produsele sunt potrivite pentru vegani, pentru cei care țin post, cei care pun sănătatea pe primul loc sau pur și simplu pentru cei cărora le place să-și alinte papilele gustative.
Din dragostea pentru copii si pasiune pentru dulce, a aparut Atelierul de BoBo.
Nu trebuie sa fii vegan sau adeptul dietei raw vegane ca sa te bucuri de aceste minunatii sănătoase, trebuie doar sa iti pese ce mănânci si sa SAVUREZI din plin fiecare BoBo pregătită cu multă dragoste si pasiune si, nu in ultimul rand, doar cu ingrediente naturale.
Dulciurile raw si raw vegane din Atelierul de BoBo sunt realizate manual, din ingrediente atent selectionate. Nu contin zahar rafinat, aditivi, conservanti sau coloranti.
Pe scurt, desertul perfect!
Cu drag, Laura
Artizani din pasiune,
Mananci gelato adevarato!
RESPECTAM NATURA. De aceea folosim doar ingrediente mono-origine si organice, fructe proaspete, fructe uscate, lactate si oua proaspete.
RESPECTAM SANATATEA. De aceea avem gusturi special create pentru prietenii nostri cu intoleranta la gluten sau lactoza, cu afectiuni diabetice sau la dieta. De aceea nu folosim emulgatori, conservanti chimici, coloranti, arome artificiale sau alti aditivi daunatori sanatatii.
RESPECTAM STILUL TAU DE VIATA. De aceea avem si gusturi pentru vegani, vegetarieni sau pentru post. Inghetata Dolce Freddo, e despre tine si despre lumea in care tu te simti cel mai bine
Produsele noastre sunt proaspete si intotdeauna preparate in aceeasi zi, in fata ta!
SECRETUL NOSTRU ESTE CA NU AVEM SECRETE….SI RESTUL NU-L MAI PUNEM!
SANATATE PRIN ALIMENTATIE
Ferma ecologica Biodumbrava este promotoare in agricultura ecologica din Romania introducand pentru prima data in tara legume (soiuri vechi) ancestrale, care au fost cultivate de mii de ani de stramosii nostrii in zona Daciei sau in alte parti ale lumii. In acest sens putem exemplifica: Am introdus cultura de mangold din anul 2010, cunoscandu-se de fapt faptul ca mangoldul a fost preluat de catre romani din Babilon acum 3000 de ani si fiind cea mai cultivata leguma in timpul Imperiului Roman.
De asemenea am introdus intr-o cultura organizata (sistem de cultura ecologic) inca din 2009-2010 cultura de kale. De asemenea aceste legume din fam. verzei a fost cultivata de mii de ani in multe zone ale lumii incepand cu zona Siberiei, zona mediteraniana a Imperiului Roman,…etc. Calitatile acestei plante a surprins lumea moderna, astfel incat este cultivata in majoritatea tarilor lumii, incepand cu SUA unde au fost cele mai multe testari.
Incepand cu anii 2011-2013 am introdus in cultura salata romana cos, andivele, cicoarea si macrisul. Toate aceste legume sunt foarte bine cunoscute si cultivate de mii de ani in tarile din fostul Imperiu Roman din zona marii Mediteraniene.
Din anii 2014-2015, am testat si cultivat legume din zona continentului Asiatic precum: Red Mustardul, Tatsoiul si Mizuna. Toate aceste legume sunt soiuri vechi, ancestrale care de asemenea sunt cultivate de mii de ani. Spre exemplu: Red Mustard a fost cultivat de aprox. 5000 de ani in zona Indiei a muntilor Himalaya. Acum aceste plante sunt cultivate in Japonia, China, India…etc, find preluate si cultivate si in alte zone ale lumii, in America, Europa, Africa.
De asemenea din anul 2014 am promovat si incurajat consumul unor plante vechi (ancestrale) cunoscute in lumea “moderna” din zilele noastre (datorita ignorantei) ca find buruieni. Aceste plante – “buruieni” sunt: papadia, iarba grasa, stirul (amarant), spanacul salbatec (caprita),…etc. Aceste plante de asemenea au fost consumate de catre stramosii nostrii inca din antichitate datorita calitatilor nutritive si curative. Plinus cel Batran, un botanist din timpul Imperiului Roman, recomanda ca iarba grasa pe langa a fi consumata datorita calitatilor ei sa fie purtata la gat sub forma de amuleta.
Ce au in comun toate legumele mai sus prezentate: Sunt soiuri vechi cu unele calitati nutritive si curative de exceptie, care au fost dovedite stiintific si care ajuta organismul uman sa fie hranit si sa lupte cu toate bolile degenerative cum ar fi: cancerul, diabetul, infartul…etc.
Ferma ecologica Biodumbrava este situata la 15km. de Bucuresti, in spatele zonei comerciale Militari – pe traseul str. Uverturii – com. Rosu – com. Dragomiresti – sat. Bacu – com. Joita (dupa intrarea in comuna Joita, faceti stanga pe strada
Coming Soon!
În curs de finalizare. Reveniți pe site pentru noutăți.